Κύπρος 1974-2022, το ανεπούλωτο τραύμα    

Απόψεις

Η σημερινή ημέρα αποτελεί τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Ο εισβολέας ξερίζωσε βίαια τον Ελληνισμό χιλιετιών από τα κατεχόμενα και μέχρι σήμερα επιμένει να κρατά τη μεγαλόνησο διαιρεμένη, σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων και των ίδιων των γηγενών Τουρκοκυπρίων, που καταπιέζονται τόσο από τον τουρκικό στρατό όσο και από τους εποίκους που έφερε ο Αττίλας από τη Μικρά Ασία.

Ο ελληνικός λαός και η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του οφείλουν με γενναιότητα να αναγνωρίσουν τα σφάλματα που διεπράχθησαν και τον εγκληματικό τυχοδιωκτισμό της χούντας που άνοιξε τον δρόμο στην εισβολή και την κυπριακή τραγωδία. Η εθνική μας αυτογνωσία, όσο επώδυνη κι αν είναι, αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή εθνική μας πορεία στο μέλλον. Ο Ελληνισμός απέτυχε όταν διαιρέθηκε και δεν έχει τίποτα να φοβάται όσο σφυρηλατεί την εθνική του ενότητα και με υπευθυνότητα θωρακίζεται αμυντικά και διπλωματικά.

*Στη φωτογραφία, με αδελφές των παλικαριών μας που θυσιάστηκαν εκτελώντας το εθνικό τους χρέος, από την επίσκεψή μου τον Ιούλιο του 2020 συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, στις εκδηλώσεις μνήμης για την εισβολή, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.