Κοντά στους πολίτες: Ερυθραία, Γαλάτσι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια

H ακρίβεια και ο πληθωρισμός πιέζουν το εισόδημα όλων. Είναι σημαντικό, εκτός από τις ενισχύσεις που δίνονται, να βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο, να ακούμε τις ανησυχίες, τα παράπονα και τα προβλήματα των πολιτών. Αδιαμεσολάβητα και από πρώτο χέρι!

Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί κάποιος τις διακυμάνσεις των τιμών, είναι το μανάβικο, εκεί όπου γεμίζει το “καλάθι της νοικοκυράς”. Πρώτη στάση το Σάββατο, το μανάβικο του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στη Νέα Ερυθραία.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Γαλατσίου, Κώστας Μπάστας, συνομίλησα με ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, καταστηματάρχες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Μου περιέγραψαν γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα μέτρα στήριξης που θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Μετά το Γαλάτσι, μία σύντομη στάση στο Νέο Ψυχικό, στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις της Ελένη Νικολέλη, όπου οι καλοί συνάδελφοι Angelos Syrigos και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, παρουσίαζαν το νέο τους βιβλίο “Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις” (να είναι καλοτάξιδο!).

Το μεσημέρι, βρέθηκα στην Αγία Παρασκευή. Μαζί με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά», Alexandros Moustogiannis, μιλήσαμε με συμπολίτες μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και τοπικά ζητήματα. Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η τυχαία συνάντηση με τον πρώην βουλευτή Αρκαδίας με τη ΝΔ, Δημήτρη Κωστόπουλο, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, και τον καλό φίλο Christos D. Soulis, επικεφαλής του θεματικού τομέα Πολιτισμού του κόμματος.

Η μέρα έκλεισε στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, όπου συνάντησα τον επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια”, Γιάννης Πισιμίσης και συνεργάτες του, δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ και πολίτες. Συζητήσαμε για το πλέον ακανθώδες τοπικό ζήτημα που είναι η μετεγκατάσταση των δημοτικών απορριμματοφόρων από τη Ναυτική Βάση και την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των Βριλησσιωτών και όλης της βόρειας Αθήνας.