Η ΟΝΝΕΔ και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει και να επικαιροποιήσει την ευρωπαϊκή ιδέα και συνομοσπονδία. Πρόκειται για μια σειρά συζητήσεων και συναντήσεων, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να μοιραστούν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος. Εγώ συμμετέχω ως επικεφαλής της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην Ολομέλεια της Διάσκεψης.

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Pavlos Marinakis, καθώς και μέλη των Γραμματειών Διεθνών Σχέσεων, Οργανώσεων Εξωτερικού και Πολιτικού Σχεδιασμού, στα γραφεία της οργάνωσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η ΟΝΝΕΔ μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις και στις δημόσιες συζητήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της Διάσκεψης.

Η νέα γενιά δικαιούται, μπορεί και πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χάραξη των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών. Η ΟΝΝΕΔ, ως η μεγαλύτερη και πιο δυναμική οργάνωση νέων της χώρας μας, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει και τη βούληση και τη δυνατότητα να το κάνει!