Η δράση μου το 2020: Βουλή, Βόρειος Τομέας, Τουρκία και η θωράκιση της Θράκης

YouTube video

Το 2019 η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές αυτοδύναμα, με εντολή να ανατάξει τη χώρα. Συμμετείχα στην προσπάθεια αυτή, πιστεύοντας ότι μπορούμε και αξίζουμε πολύ καλύτερα. Χάρη στην εμπιστοσύνη σχεδόν 30000 πολιτών, ανέλαβα την ευθύνη της εκπροσώπησης της μεγάλης περιφέρειας του Βόρειου Τομέα της Αθήνας στη Βουλή των Ελλήνων και, μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, της Ελλάδας της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και της αισιοδοξίας, που νοιάζεται για όσους έχουν ανάγκη και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που το μέλλον φέρνει. Μέχρι τώρα προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και έτσι θα συνεχίσω. 

Πρώτη προτεραιότητά μου, για τη χρονιά που πέρασε, ήταν η συστηματική κοινοβουλευτική μου παρουσία, με παρεμβάσεις ουσίας και με απώτερο σκοπό να γυρίσει η χώρα σελίδα και να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

Εκτός από την πανδημία που έπληξε όλον τον κόσμο, το 2020 ήταν μία χρονιά πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία. Η Άγκυρα απέτυχε και στον Έβρο και στη θάλασσα, όπου επιδίωκε τη στρατικοποίηση και τον εκβιασμό της Ελλάδας σε μία εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση. Συμμετείχα ενεργά στην προσπάθεια της χώρας μας να διεθνοποιήσει το πρόβλημα “Τουρκία” και να κάνω γνωστές και κατανοητές τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, καθώς η Ελλάδα πετυχαίνει όταν  κινητοποιεί ευρύτερες συμμαχίες υπέρ της. 

Στο πλαίσιο αυτό, εκπροσώπησα με επιτυχία την Ελλάδα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη Συνέλευση των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης με το Ισραήλ, ως Πρόεδρος της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας. 

Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, επικεντρώθηκα στην ανάδειξη των προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του, με επίκαιρες ερωτήσεις, συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και δίνοντας βήμα στους Δημάρχους, με τους οποίους βρίσκομαι σε στενή συνεργασία καθώς και με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου από κοινού να προωθήσουμε την επίλυσή τους.

Επιπλέον, ασχολήθηκα με το ζήτημα της Θράκης, η θωράκισή της οποίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Εργάστηκα συστηματικά για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος που είχε καταλήξει στα δικαστήρια, με προσφυγές σε βάρος του Δημοσίου, για την καταβολή των υπεσχημένων προς τις επιχειρήσεις της περιοχής. Επιπλέον, συμμετέχω στη διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης (και της Ανατολικής Μακεδονίας), υπό την προεδρία της έμπειρης Ντόρας Μπακογιάννη, ως συντονιστής για τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, προσβλέποντας σε έναν νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την οικονομική και δημογραφική ανάταξη της ευαίσθητης αυτής περιοχής, που, αναμφισβήτητα, αποτελεί έναν πολύτιμο εθνικό προμαχώνα. 

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει μια ενδεικτική και σύντομη περιγραφή της δράσης μου το 2020, με αποσπάσματα από τις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, τις συζητήσεις και συνεντεύξεις μου στο εξωτερικό, τις επαφές μου στον Βόρειο Τομέα και, κάποιες λίγες, από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις μου. 

Εύχομαι από καρδιάς το 2021 να φέρει το νέο ξεκίνημα που αξίζουμε, μετά το δύσκολο 2020. Προσωπικά είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά!

Δημήτρης Καιρίδης