Ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας προς την Ελλάδα

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την στήριξη που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει προς την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή του πολέμου εξέφρασε σήμερα ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη στην διάρκεια συνάντησης τους.

Ο κ. Shutenko επεσήμανε ιδιαίτερα την απόφαση της Ελλάδας να υποδεχθεί και να παρέχει καθεστώς προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς πολίτες, ενώ υπογράμμισε την σημασία της βοήθειας και της συνδρομής της Ελλάδας προς την δοκιμαζόμενη χώρα του.

Ο κ. Καιρίδης από την πλευρά του ανέφερε προς τον Ουκρανό Πρέσβη την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει χρονικά την προσωρινή προστασία των Ουκρανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα από την έναρξη των εχθροπραξιών ως και σήμερα.

Επίσης, όπως τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «η πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να προσκαλέσει στη Διάσκεψη των Αθηνών τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνιστά έκφραση της στήριξης και της αλληλεγγύης μας προς τον Ουκρανικό λαό.»

Εξάλλου, ο κ. Καιρίδης απεύθυνε προς τον κ. Shutenko πρόσκληση να επισκεφθεί το περίπτερο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχει σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους Ουκρανούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο άδεια προσωρινής προστασίας στην Ελλάδα έχουν 25.467 Ουκρανοί πολίτες, ενώ στις 20 Αυγούστου υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση η οποία τίθεται σε εφαρμογή στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 και η οποία προβλέπει την χρονική επέκταση των αδειών αυτών μέχρι της 4 Μαρτίου 2024.