Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη στο ΚΕΔ Λέσβου 

Τη Δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συνοδευόμενος από την Υποδιοικήτρια ΥΠ.Υ.Τ, κα. Μαρία – Δήμητρα  Νιούτσικου. 

Για περισσότερες από δύο ώρες, ο Υπουργός ξεναγήθηκε από τον Διοικητή της δομής, κ. Δημήτρη Καντεμνίδη και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Δημήτρη Βαφέα, επισκεπτόμενος τις τέσσερις ζώνες διαμονής των ΠΤΧ (Μπλε, Κίτρινη, Κόκκινη, Πράσινη), ενώ ακολούθησε ενημέρωση για τη λειτουργία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. 

Επίσης, ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Κλιμακίων Καταγραφών, των Άτυπων Γραφείων Ευαλωτότητας, και τους χώρους εργασίας του προσωπικού και της διοίκησης.  

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συνομίλησε, με τη βοήθεια διερμηνέων, με αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, ενώ συναντήθηκε και με στελέχη της Frontex και την τοπική συντονίστρια της Κομισιόν (DG HOME), κα. Vanessa Muehlhausen. 

Κατόπιν, ο κ. Καιρίδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διοικητή, κ. Δημήτρη Καντεμνίδη, τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Δημήτρη Βαφέα, την Υποδιοικήτρια κα. Μαρία -Δήμητρα Νιούτσικου, παρουσία του βουλευτή του Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Τέλος, ο Υπουργός συνομίλησε με συμβασιούχους εργαζόμενους της δομής για θέματα που τους απασχολούν, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Παναγιούδας, κ. Κουκούλα Γεώργιο, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μόριας κ. Αργύριο Σιβρή, για ζητήματα που αφορούν τα έργα που εκτελούνται στις περιοχές τους με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.