Ελλάδα-Γεωργία

Η Ελλάδα έχει μια μακραίωνη και στενή σχέση με τη Γεωργία. Η Γεωργία επιδιώκει διακαώς να επιταχύνει την ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ελλάδα στηρίζει τον αγώνα του λαού της Γεωργίας για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού του μέλλοντος.

Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, υποδέχτηκα και συνομίλησα με την κοινοβουλευτική αποστολή της Γεωργίας στην πατρίδα μας, μαζί με τον συνάδελφο και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας, Δημήτρης Κούβελας – Dimitris Kouvelas.

Στις φωτογραφίες με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κ. Givi Mikanadze, Πρόεδρο της ΚΟΦ Γεωργίας-Ελλάδας (A’ Αντιπρόεδρος της Παράταξης “Το όνειρο της Γεωργίας”), τον Βουλευτή κ. Nikoloz Samkharadze, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων (Μέλος της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφικής Παράταξης «Γεωργιανό Όνειρο-Δημοκρατική Γεωργία»), τον Βουλευτή κ. Alexandre Rakviashvili, μέλος του Κοινοβουλευτικού Κόμματος «Girchi» (Μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπολίτευσης) και τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua.

Ο Nikoloz μου υπενθύμισε ότι υπήρξε μαθητής μου στην Olympia Summer Academy το 2004! Στο μεταξύ, ο πρέσβης οργάνωσε, με μεράκι, και μια μικρή φωτογραφική έκθεση για τους Έλληνες συναδέλφους που αποδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς της σύγχρονης Ελλάδας με τη Γεωργία (πέρα από την ιστορία που χάνεται στα βάθη του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, του Ιάσωνα και της αναζήτησης για το χρυσόμαλλο δέρας). Σε πρώτο πλάνο, η φωτογραφία του Γιάννη Πασαλίδη, ιστορική μορφή της ελληνικής αριστεράς, που συνυπόγραψε τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Γεωργίας την επαύριο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.