Εθνική Ασφάλεια και Μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συμμετείχε και μίλησε στην ημερίδα Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών που διοργάνωσε χθες, στις εγκαταστάσεις της, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Στη συζήτηση με τον Διοικητή της Ε.Υ.Π., Πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό κ. Δημήτριο Χούπη, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση και την αποτελεσματική διαχείριση της μεταναστευτικής πίεσης, με ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες, και στον διαρκή αγώνα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης. Ο κ. Καιρίδης εξήρε την κρίσιμη συμβολή της Ε.Υ.Π. σε αυτό το σημαντικό έργο.

Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μάλλιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Θεόδωρος Βάγιας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Β΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος κ. Τρύφωνας Κοντιζάς και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Καλαντζής.