Δ. Καιρίδης για Βάστρια: Όποιος επιδιώκει να μην υπάρχει λύση κάνει κακό στον τόπο του

«Καταπέλτης» ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης σχετικά με τις αντιδράσεις για τη δημιουργία της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στα Βάστρια της Λέσβου.

«Το ΣτΕ δεν ακυρώνει το έργο της κατασκευής της νέας δομής στη θέση “Βάστρια“» τόνισε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε ότι το ΣτΕ προσκαλεί την πολιτεία να προσκομίσει περιβαλλοντικούς όρους για κάποια παράπλευρα έργα, που ήδη η πολιτεία έχει κάνει και έχουν πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Δεν πρέπει κάποιοι, σημείωσε ο  κ. Καιρίδης, να χειροκροτούν και να επευφημούν τέτοιου τύπου μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κέρδη. Πρέπει να αποφασίσουμε ή θα έχουμε μια σύγχρονη δομή η οποία δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, όπως είναι η «Βάστρια», η θέση της οποία υποδείχθηκε από την ίδια την τοπική κοινωνία μετά από ενδελεχή διαβούλευση. Ή θα έχουμε λοιπόν νέες δομές με γενναία χρηματοδότηση από την ΕΕ, όπως έγινε στη Κω και τη Σάμο ή θα έχουμε ανθρώπους στο δρόμο με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που αυτή η κατάσταση δημιουργεί.

Επεσήμανε δε, ότι όποιος επιδιώκει να μην υπάρχει λύση κάνει κακό στον τόπο του. Παίζει το παιχνίδι δυνάμεων στη γείτονα χώρα που ενδεχομένως θέλουν η Ελλάδα να ζήσει σκηνές του 15 και σε μικρότερο βαθμό του 19, δυνάμεων που επιθυμούν ενδεχομένως την κοινωνική αναστάτωση και την «μπαχαλοποίηση».

Δικιά μας δουλειά είναι η Ελλάδα να έχει ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο με αυξημένα ευρωπαϊκά κονδύλια και να προχωρήσει με σύστημα και συνεργασία με την τοπική κοινωνία, κατέληξε ο κ. Καιρίδης.