«Δώρο» Τσίπρα στην κυβέρνηση η πρόταση μομφής – Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ (A’ Πρόγραμμα, Σε ρυθμούς επικαιρότητας)

YouTube video

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, εκτονώνει την πίεση προς την κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, οι οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, είπε χαρακτηριστικά ότι «το βέβαιο είναι ότι μας έκανε ένα δώρο».

Μίλησε για διαγκωνισμό στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα γίνει πιο «έξαλλος», τονίζοντας ότι σε επίπεδο λογικής συνέπειας, θα έχει πρόβλημα ο κ. Ανδρουλάκης, γιατί δεν μπορεί να συντάσσεται με την καταψήφιση της κυβέρνησης και να μη ζητά εκλογές. «Δεν γίνονται αυτά. Τα διλήμματα θα τεθούν πιεστικά και θα χρειαστούν απαντήσεις, όχι “ήξεις αφίξεις”, “και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”».

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, η πρόταση μομφής δεν γίνεται για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για το ΚΙΝΑΛ, τον κ. Ανδρουλάκη, τις δημοσκοπήσεις και τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές οι προτάσεις μομφής πάντα ενισχύουν τον δικομματισμό. Ενισχύουν αυτόν που τις κάνει και αυτόν που τις δέχεται. Δημιουργούν πίεση στον ενδιάμεσο. Το θύμα θα είναι το ΚΙΝΑΛ διότι εκεί έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα εσωκομματικά του προβλήματα ενόψει συνεδρίου, καθώς δεν θέλουν να αφήσουν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κόμμα του», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως είπε, «θεσμικά καλωσορίζουμε αυτή τη συζήτηση», προσθέτοντας ότι «μπορούν να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το τι κράτος θέλουμε».