Γ. Χατζημάρκος Για Την Βίζα-Εξπρές Σε Τούρκους : Η Σχετική Συμφωνία Θα Ενισχύσει Την Οικονομία Και Την Εξωστρέφεια Στα Νησιά Μας

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για αυτή την εξέλιξη επισημαίνοντας ότι η σχετική συμφωνία θα ενισχύσει την οικονομία τους και την εξωστρέφεια τους.

Ο κ.  Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής:

Η είδηση της συμφωνίας για παροχή τουριστικής βίζας επτά ημερών σε Τούρκους πολίτες για 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήταν απο τα θέματα που οι κάτοικοι των νησιών στα οποία θα εφαρμοστεί, το ζητούσαν.
Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερνογάν στην Αθήνα, αφορά 6 νησιά της Περιφέρειας μας, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Σύμη, την Ρόδο και το Καστελλόριζο που συνορεύουν γεωγραφικά αλλά και οικονομικά.
Σε αυτά τα νησιά, η σχετική συμφωνία θα ενισχύσει την οικονομία τους και την εξωστρέφεια τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέτρο, τον Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη που αγωνίστηκε να πείσει τις Βρυξέλλες για την ανάγκη της εξαίρεσης και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Ιβα Γιόχανσον που έδειξε την απαιτούμενη κατανόηση.