Ανεμοδούρα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εξωτερική πολιτική (Kontra 24, 20.05.2020)

YouTube video

Χθες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσπάθησε να παρουσιάσει, ως συνεκτικό αφήγημα, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική. Χωρίς αιδώ κατηγόρησε τη ΝΔ για ασυνέπεια. Εγώ του ξεκαθάρισα ότι επιδιώκουμε τη συναίνεση ιδίως στα εθνικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση της Τουρκίας, αλλά, βεβαίως, δεν θα κάνουμε και λοβοτομή.

Όλοι γνωρίζουν, και πρώτος ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, ότι σταθερές θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και πως τις αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Άλλα έλεγε πριν το 2010, άλλα ως αξιωματική αντιπολίτευση πριν το 2015, άλλα το πρώτο εξάμηνο του 2015, άλλα όταν έφυγε ο Βαρουφάκης, άλλα όταν έμεινε στην κυβέρνηση, άλλα σήμερα και άλλα θα λέει αύριο. Για παράδειγμα, πολέμησε με λύσσα τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ το 1990, τον East-Med το 2011, την αναγνώριση του Αλ Σίσι ως Προέδρου της Αιγύπτου το 2013, και σήμερα που υπερψηφίζει τον East-Med στη Βουλή, αρνείται να ψηφίσει τις εξορύξεις (που ο ίδιος διαπραγματεύθηκε ως κυβέρνηση) που θα παράγουν το φυσικό αέριο χωρίς το οποίο ο East-Med δεν έχει νόημα!

Μιλάμε για μια διαρκή ανεμοδούρα και θέλει απίστευτο θράσος για να κατηγορούν οι καταγέλαστοι “κωλοτούμπες” τους άλλους για ασυνέπεια. Σε κάθε περίπτωση, καλοδεχούμενη η στροφή στον ρεαλισμό…

Από την παρουσία μου στην εκπομπή “Κontra 24” στο Kontra Channel στις 20.05.2020 με την Αναστασία Γιάμαλη.