Η Ελλάδα στο πλευρό όσων μάχονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία

O Leopoldo Lopez είναι ηγετικό στέλεχος της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης. Πέρασε τρία χρόνια σε στρατιωτική φυλακή του απεχθούς καθεστώτος Μαδούρο και τρία χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι που κατάφερε να διαφύγει στην Ισπανία. Σήμερα, με δική μου πρωτοβουλία, μαζί με τους Σοφία Βούλτεψη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Dimitris Markopoulos και Konstantinos Kyranakis, τον συναντήσαμε για να μας ενημερώσει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβεζ και στη συνέχεια ο Μαδούρο, “παρέλαβαν” την πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως και την οδήγησαν στον απόλυτο εξευτελισμό, τη φτώχεια και την καταστροφή. 6.5 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Η μάχη των πολιτών της Βενεζουέλας για την ελευθερία και τη δημοκρατία, μας αφορά άμεσα. Η Ελλάδα, ως γενέτειρα του δημοκρατικού ιδεώδους και ως φιλελεύθερη και σύγχρονη δημοκρατία, στηρίζει τον αγώνα κάθε λαού για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Τα δικτατορικά καθεστώτα έχουν την τάση να συνεργάζονται και να αλληλοϋποστηρίζονται. Το καθεστώς Ερντογάν στηρίζει τον Μαδούρο, εισάγοντας παρανόμως τεράστιες ποσότητες χρυσού από τη Βενεζουέλα.

Όποιος υποστηρίζει το καθεστώς Μαδούρο, δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε προοδευτικός.

Add Comment