Από τη διαχείριση κρίσεων στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις (tomanifesto.gr)

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Τότε, μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός για να ανατάξουμε τη χώρα. Έκτοτε, μεσολάβησαν πολλά και έκτακτα γεγονότα καθώς και πολλαπλές κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τις αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, στέλνοντας το μήνυμα  μιας άλλης, αισιόδοξης και αξιόπιστης Ελλάδας. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε το πρόγραμμα των τολμηρών μεταρρυθμίσεων που υποσχεθήκαμε.

Στη σημερινή Ελλάδα, η ΝΔ είναι ο αυθεντικός εκφραστής της προόδου. Διότι προοδευτικός είναι ο φορέας των αλλαγών που «κοιτούν» στο μέλλον, σε αντίθεση με τις δυνάμεις της στασιμότητας και της καθήλωσης, που επιδιώκουν να κρατήσουν την κοινωνία στο χθες, ανακυκλώνοντας διαρκώς  νοοτροπίες και πρακτικές της δεκαετίας του 1980.

Η όλη μας προσπάθεια, αυτά τα δύο χρόνια, χαρακτηρίστηκε από την  αντιμετώπιση κορυφαίων κρίσεων, όπως η εθνική, ανακόπτοντας την προκλητική και παράνομη, αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, καθώς και η υγειονομική/οικονομική της πανδημίας, που συγκλόνισε και συνεχίζει να αναταράσσει όλο τον κόσμο. Λάθη και αστοχίες υπήρξαν μέσα στις πιεστικές συνθήκες δράσης, αλλά συνομιλούμε, ακούμε, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, τα διορθώνουμε και προχωρούμε. Ο απολογισμός είναι αναμφίβολα θετικός, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αλλά και στο κλίμα αυξημένης εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η κυβέρνηση και, προσωπικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στο μέτωπο της οικονομίας κρατήσαμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας, στηρίξαμε την πραγματική οικονομία, φροντίσαμε τις επιχειρήσεις, βοηθήσαμε τους εργαζόμενους. Και, τώρα, έχουμε στη διάθεσή μας το πολύ σημαντικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους τους Έλληνες.

Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές μεταρρυθμιστικές προκλήσεις. Την κλιματική αλλαγή και τον στόχο της πράσινης ανάπτυξης, αλλά και να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε ως κράτος στην ψηφιακή μετάβαση. Να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στη νέα γενιά, εισάγοντας απτές λύσεις στην εκπαίδευση, την εργασία και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού της.

Έχουμε το σημαντικό χρέος να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στη λαϊκή εμπιστοσύνη, θεμελιώνοντας έργο προς όφελος της χώρας και των συμπολιτών μας. Η ανάταξη της Ελλάδας, μετά από μια δεκαετή κρίση, είναι εθνική επιταγή. Απαιτεί πολιτικό θάρρος, σκληρή δουλειά και σωστό σχεδιασμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και παρά τα προβλήματα που ενέτεινε η πανδημία, οι προοπτικές της Ελλάδας είναι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εξαιρετικά αισιόδοξες.