Στην Ξάνθη

Σήμερα, ενόψει της ΔΕΘ, θα βρίσκομαι στην Ξάνθη επικεφαλής του κλιμακίου της ΝΔ για μια σειρά επισκέψεων και συζητήσεων με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ σήμερα το απόγευμα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες από την Ξάνθη συνέβαλαν καθοριστικά στις διεργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, καταθέτοντας προτάσεις στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Η Θράκη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για μένα προσωπικά. Από τον Ιούλιο του 2020 είμαι μέλος και συντονιστής για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης της Διακομματικής Επιτροπής. Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί το πιο σημαντικό ζητούμενο για τη Θράκη και σύντομα η Επιτροπή θα καταλήξει σε ένα πόρισμα συμπερασμάτων και πολιτικών, με ένα πλαίσιο έργων αλλά και ενισχύσεων, συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που θα απαντά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Η ανάταση της Θράκης δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα και μας αφορά όλους.