Οι μάσκες έπεσαν

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα, ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι τη διαπραγμάτευση των Τουρκοκυπρίων ανέλαβε η Άγκυρα. Οι μάσκες έπεσαν. Για τον Τατάρ δεν υπάρχει ούτε Κύπρος ούτε Τουρκοκύπριοι. Μόνον η Άγκυρα. Η παρουσία του στην πενταμερή είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εντελώς διακοσμητική.

“Εκλέχτηκε” με την παρέμβαση του τουρκικού καθεστώτος και τις ψήφους των εποίκων σε βάρος της επιθυμίας της πλειοψηφίας των γηγενών Τουρκοκυπρίων. Και τώρα, ως άβουλο πιόνι της Άγκυρας, ακολουθεί πιστά τη γραμμή των ισλαμο-εθνικιστών του Ερντογάν, σε βάρος των συμφερόντων της Κύπρου και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. αλλά και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην ταξιδέψει στη Γενεύη αύριο και να παραμείνει στην κατεχόμενη Λευκωσία, αφήνοντας στον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να αποκαλύψει την υποκρισία και το θέατρο της Τουρκίας και στο Κυπριακό.

Αυτό που απομένει είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να εξηγήσει, για μια ακόμα φορά, και στους Τούρκους και στους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν τη συνύπαρξη με τους Τουρκοκύπριους σε ένα ενιαίο και λειτουργικό κράτος εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας αλλά δεν συζητούν τη “συνύπαρξη”, που οδηγεί στην υποταγή, με την Άγκυρα.

Οι σημερινές δηλώσεις του Τατάρ αποκάλυψαν, για μια ακόμα φορά, πέραν κάθε αμφιβολίας οποιουδήποτε αφελούς, ότι το πρόβλημα στο Κυπριακό είναι η Άγκυρα και οι αυταρχικές και επιθετικές στοχεύσεις του τουρκικού καθεστώτος.

Add Comment