Συνάντηση με τον κ. Mark Pritchard, Ειδικό Απεσταλμένο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ (Ε.Δ. Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 06.03.2020)

Στις 06.03.2020, συναντήθηκα με τον κ. Mark Pritchard, Ειδικό Απεσταλμένο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για θέματα Ν.Α. Ευρώπης, μαζί με τα προεδρεία των επιτροπών Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησης, είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις ελληνικές θέσεις για την ασύμμετρη απειλή σε βάρος της Ελλάδας από την Τουρκία, με εργαλείο του Ερντογάν την «οπλοποίηση» (weaponization) του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ο Mark Pritchard, εκφράστηκε θετικά για την ελληνική στάση και δήλωσε ότι ο ΟΑΣΕ θα συνεχίσει τις συνομιλίες – στις οποίες μετέχει και η Τουρκία – και τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της σημερινής κρίσης.

Στον οιονεί υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία, η μάχη δίνεται ΚΑΙ στους διεθνείς θεσμούς, τα ευρωπαϊκά συμβούλια, τις πρωτεύουσες, τη διεθνή κοινή γνώμη, τα διεθνή Μ.Μ.Ε, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τη μάχη αυτή θα συνεχίσω να τη δίνω και προσωπικά, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα που πείθουν τους ξένους για το δίκιο της Ελλάδας.