Οι νέοι μας

Συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του ΠΘ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι συνεδριάσεις της ΚΟ είναι τακτικές και οι βουλευτές μπορούν και θέτουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Η συζήτηση είναι ελεύθερη και ουσιαστική.

Στη χθεσινή συνεδρίαση μου δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνω ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και άμεσης αντιμετώπισης. Η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τη νεολαία μας, στερώντας της τόσο εκπαιδευτικές όσο και επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές.

Αυτό συνέβη παντού στον κόσμο όμως στην Ελλάδα η πίεση της πανδημίας προστίθεται στην πίεση της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε. Η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε όλους τους δείκτες δια-γενεακής αδικίας καθώς το σύνολο σχεδόν της κοινωνικής δαπάνης αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πιστεύω ακράδαντα πως η επιλογή των νέων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η μετανάστευση ή η αντισυστημική συμπεριφορά και πως το πολιτικό σύστημα συνολικά οφείλει να κάνει περισσότερα για τα παιδιά και τους νέους μας. Ο ΠΘ το γνωρίζει, είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και κατ’ ιδίαν και θα αναλάβει σειρά ουσιαστικών πρωτοβουλιών σε μια σειρά από τομείς, όπως ήδη γίνεται στην παιδεία αλλά και στο εργασιακό, το ασφαλιστικό κ.ο.κ.