Κυριακή

Η σημερινή Κυριακή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Η κόρη μου λατρεύει τις αυγόφετες κι εγώ λατρεύω να της τις μαγειρεύω, όπως μου έμαθε η Θρακιώτισσα γιαγιά μου, η Καλλιόπη.

Ο γιος μου πάλι έδειξε σήμερα ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για την Καθημερινή…

Όμως, το καλύτερο το φυλάξαμε για το απόγευμα. Με πρωτοβουλία της γυναίκας μου, επισκεφτήκαμε το παλιό Καπνεργοστάσιο , έναν καταπληκτικό χώρο στη Λένορμαν. Το κτίριο στεγάζει εδώ και χρόνια τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, όμως με τους άπλετους ανοικτούς χώρους του αποδεικνύεται ιδανικό για εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και μεγάλων εγκαταστάσεων.

Σοφά, ο Πρόεδρος της, Κώστας Τασούλας, συναίνεσε στην παραχώρηση μέρους του στο NEON του συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τη διοργάνωση μιας μοναδικής έκθεσης.

Υπό τη διεύθυνση της Ελίνας Κουντούρη στήθηκε υποδειγματικά μια εικαστική πανδαισία που συνδέει τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21 με την πανδημία και το σήμερα. Ο χώρος, τα έργα και η όλη “σκηνοθεσία” παραπέμπουν σε πετυχημένες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στις μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις της βόρειας Αμερικής.

Χάρηκα την πολυπληθή παρουσία των νέων μας και έφυγα από το Καπνεργοστάσιο με αισιοδοξία για την κοινωνία μας, που στους δύσκολους και κατηφείς καιρούς μας, τολμά τέτοια “ανοίγματα”. Η συνεργασία της Βουλής με έναν ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό φορέα ανοίγει δρόμους για το μέλλον και αποδεικνύει το δυναμικό της συνεργασία δημοσίου και ιδιωτών.