Εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής

Παρευρέθηκα χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μιλησαν οι Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Παύλος Σούρλας, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρώην γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής του ΕΚΠΑ και γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δύο νέες εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής:Σημειώσεις εις το Προσωρινὸν Πολίτευμα της Ελλάδος του Αδαμάντιου Κοραή – (επιστημονική επιμέλεια: Πασχάλης Κιτρομηλίδης)Ο Ιερεμίας Μπένθαμ και η Ελληνική Επανάσταση – (επιστημονική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου).

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, o Α’ Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας και ο Ζ’ Αντιπρόεδρος Απόστολος Αβδελάς.