14 σύγχρονα αεροδρόμια

Ο εκσυγχρονισμός 14 αεροδρομίων από τη Fraport ολοκληρώθηκε. Μια επένδυση 440 εκ. ευρώ τελείωσε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αναβαθμίζοντας σημαντικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν, εν όψει μιας δύσκολης σαιζόν που ξεκινά σε έναν μήνα.

Η διαφορά του πως ήταν και πως έγιναν τα αεροδρόμιά μας είναι εντυπωσιακή και δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε ενώνοντας δυνάμεις, δημόσιο και ιδιωτική πρωτοβουλία. Μακάρι, να αποκτήσουμε αντίστοιχους επιβατικούς σταθμούς στα λιμάνια, τον σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ήταν μια επένδυση που πολεμήθηκε από τις δυνάμεις της αντίδρασης και που όταν ο αρμόδιος υπουργός των δυνάμεων αυτών υπέγραψε τη σχετική σύμβαση της κυβέρνησης Σαμαρά, ελέω τρίτου μνημονίου, έκλαψε για το “κακό” που αναγκάσθηκε να κάνει…

Ξέρω ότι τα “καλά” νέα δεν πουλάνε. Ποτέ δεν πουλούσαν, ιδίως σήμερα σε καιρό έξαρσης της πανδημικής τραγωδίας. Ωστόσο, πάντα πίστευα ότι οι δυνάμεις της αντίδρασης ήταν και παραμένουν και δυνάμεις της μιζέριας. Όμως, το μέλλον ανήκει στους αισιόδοξους και το σημερινό νέο θα πρέπει να μας κάνει λίγο πιο αισιόδοξους.