Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με καλεσμένο τον Κροάτη πρέσβη (31.01.2020)

Η Κροατία είναι η προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο. Την Παρασκευή 31.1.2020, ο Κροάτης Πρέσβης ανέλυσε τις προτεραιότητες της κροατικής προεδρίας και απάντησε σε ερωτήσεις και σχόλια των Ελλήνων βουλευτών.

Στην αρχή της συνεδρίασης, προβλήθηκε ένα βίντεο-χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής ΕΥ της κροατικής βουλής, κ. Μιλόσεβιτς. Με έκπληξη, τον ακούσαμε να απευθύνεται σε εμένα προσωπικά για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Ζάγκρεμπ, ως εκπρόσωπος της ελληνικής βουλής. Αποτελεί μια επιπλέον ικανοποίηση όταν η αναγνώριση έρχεται απ’ έξω. Η κοινοβουλευτική διπλωματία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο της ελληνικής προσπάθειας υπεράσπισης και προώθησης των εθνικών συμφερόντων. Με την Κροατία έχουμε έρθει πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια και όπως εξηγώ και στην παρέμβασή μου στη συνεδρίαση βλέπουμε μια σειρά από κρίσιμα θέματα με το ίδιο μάτι.

Από την παρουσία μου στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με καλεσμένο τον Κροάτη πρέσβη στην Αθήνα.