Δράμα-Καβάλα-Ξάνθη

Ο ΠΘ, Kyriakos Mitsotakis, βρέθηκε χθες στον τόπο καταγωγής μου και δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην αναρτήσω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή του εκεί, τιμώντας κι εγώ τον τόπο όπου γεννήθηκα κι από που κατάγονται οι γονείς μου. Άλλωστε, σε όλους μας οι παιδικές μνήμες είναι ανεξίτηλες και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται περισσότερο και όχι λιγότερο έντονες.

Στη Δράμα, την πατρίδα του πατέρα μου, όπου και αναπαύεται από το 2018, και ζει η αδελφή του, η αγαπημένη μου θεία Αλίκη, ο ΠΘ τίμησε τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης. Η αναστύλωση και αξιοποίηση μερικών ιστορικών κτιρίων στην περιοχή των πηγών της Αγίας Βαρβάρας έχουν βελτιώσει σημαντικά τη φυσιογνωμία του κέντρου της ιστορικής πόλης.

Στην Καβάλα, ο ΠΘ επισκέφτηκε το χωριό της μητέρας μου Ρούλας (Roula Kairidi), τη Μουσθένη, στους πρόποδες του κατάφυτου Παγγαίου. Ο Αχιλλέας Καραμανλής, με τον οποίο έχω περάσει πολλές ώρες μιλώντας για τα παλιά, συνήθιζε να μου λέει πως η Μουσθένη (τόπο καταγωγής και του υπουργού του Καραμανλή, Νίκου Μάρτη) είναι από την “καλή μεριά” του Παγγαίου γεμάτη νερά, πλατάνια και πράσινο, σε αντίθεση με την Πρώτη…

Τέλος, στην Ξάνθη, όπου μέχρι πρόσφατα ζούσε η νονά μου, Έλλη, ο ΠΘ επισκέφθηκε ένα καινοτόμο εργαστήριο στο Πολυτεχνείο του ΔΠΘ και παρέστη στην εκδήλωση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την περιφέρεια της ΑΜΘ.