Γεύσεις από τη βορειο-ανατολική Ελλάδα στο Σύνταγμα

Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχουν πλούσια κουζίνα και παράδοση γεύσεων, με επιρροές από την Ανατολή. Eγκαινιάστηκε στον κεντρικό σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα μια έκθεση των Επιμελητηρίων της περιοχής για την προβολή του δυναμικού και ανερχόμενου αγρο-διατροφικού τομέα της. Λάδι, μέλι, κουραμπιέδες, καριόκες, λουκούμια, αλλαντικά, ξηροί καρποί, βότανα και, βέβαια, κρασί, καθώς η περιοχή της Δράμας και του Παγγαίου έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους ελληνικούς αμπελώνες, περιλαμβάνονται στα εκθέματα που ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί και να αγοράσει.

Γεννημένος ο ίδιος στην Καβάλα και υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την Ανάπτυξη της Θράκης (και της Ανατολικής Μακεδονίας) παρευρέθηκα στα εγκαίνια μαζί με τους φίλους προέδρους των επιμελητηρίων, δημάρχους και συναδέλφους βουλευτές.

Η συνάντηση του τουρισμού, του πολιτισμού και των υψηλής ποιότητας τροφίμων και ποτών μπορεί να δώσει ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη και να ενισχύσει τη διεθνή ιδιοπροσωπεία της (brand).