17 Μαϊου: παγκόσμια ημέρα ενάντια στην ομοφοβία

Η Ελλάδα έχει ανάγκη και αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της, σε μια κοινωνία όπου όλοι και όλες απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η δημοκρατία και ο πολιτισμός μας επιβεβαιώνονται όταν προστατεύουμε όχι μόνο τους πολλούς αλλά και τους λίγους, ιδίως τους πιο ευάλωτους.

Αντιγράφω τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας:

“Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση.”